Sådan vil de nyeste robotter sætte deres aftryk

Robotterne er kommet for at blive, og de har allerede nu sat sit præg på mange industrier. For mange tænker stadig på terminator og andre Hollywood film når der bliver sagt robotter. Det er blandt andet Universal Robots og deres Cobots sat i verden for at gøre os klogere på. For Cobots er kollaborative robotter der i samarbejde med mennesker kan optimere processer i mange forskellige brancher, og samtidig forbedre jobsikkerhed og jobtilfredshed.

 

Produktion

Robotter kan assistere ved små og store ‘samlebånds’ opgaver, hvor de kan hjælpe med at automatisere store dele af processen. Selv i bilindustrien hvor en del i forvejen er automatiseret, er der mulighed for vækst vha. automatisering. De kan bruges til opgaver som samling af produkter, inspektion og også til maskinlastning. Når robotterne først er installerede og personalet er uddannet i styringen af dem, kan de overtage opgaver der indebærer visse risiko for personalet, og tilbyde mere variation i jobbet, hvilket i de fleste tilfælde leder til øget jobtilfredshed hos personalet.

 

Præcision

Robotterne tilbyder også en præcision som det menneskelige øje aldrig vil kunne opnå. Når først robotten forstår hvilken opgave den skal udføre, er blevet tilpasset til denne, og personalet er uddannet i at styre den, har det øjeblikkelig effekt på arbejdets præcision. Når arbejdet bliver bedre og i mange tilfælde hurtigere udført, spares der også på de ressourcer der bruges, hvilket giver færre udgifter. Robotterne kan derfor også bidrage til at gøre en virksomhed mere konkurrencedygtig.

Øget præcision giver også bedre resultater der bedre kan leve op til de strenge standarder der findes i eksempelvis medicinalindustrien og fødevareindustrien.

 

Implementering

Implementeringen af de samarbejdende robotter er nemt for alle. Robotterne benytter en software der er nem at komme i gang med for selv uerfarent personale. En investering kan ofte hurtigt tjenes hjem, og robotterne bliver ikke forældet hvis nu firmaets procedurer eller produktlinjer ændrer sig. Dette skyldes at de samarbejdende robotter kan indstilles på mange forskellige måder så de passer til den opgave der skal udfyldes. Dette giver fleksibilitet til at automatisere de fleste manuelle opgaver, til både hurtige omstillinger og små og store partier.

Robotterne kan tilmed huske programmer for tilbagevendende opgaver, hvilket gør at du ikke behøver have flere rækker af robotter, da de kan veksle mellem opgaver. Dette gør at robotter altså ikke kun er for de store firmaer, men også de små spillere kan være med.