Sådan kan du ændre på din boligs udtryk

Du har boet i din egen bolig gennem længere tid og er begyndt at tænke på, at du gerne vil ændre det generelle udtryk på din bolig. Hvordan kan jeg lige gribe det projekt an, tænker du måske. Hvis du gerne vil have nogle gode råd med på vejen, så læs med her.

Tag et kig udefra

Før du går i gang med at ændre noget, så start med at betragte din bolig og din have udefra. Træd ud på vejen foran dit hus og prøv at lade som om, at du ser det hele for første gang, og stil dig selv følgende spørgsmål: Hvad skiller sig ud? Hvad kan du godt lide, og hvad kunne godt ændres? Hvilket udtryk vil jeg gerne have, at min bolig sender?

Huset

Det ydre på dit huset – såsom vinduer, døre og tag – spiller en stor rolle, når det kommer til at karakterisere din bolig. De sender nemlig et signal om stil og design, og du kan således ved at skifte for eksempel vinduer forandre din boligs udseende mere end du måske tror.

Beslut hvilken stil du ønsker og find de rette vinduer, der matcher stilen. Her kan Bedst-billigst.dk eller Sparvinduer.dk anbefales, da de har mange forskellige vinduestyper at vælge imellem til en fornuftig pris. Hvis du er interesseret i et klassisk og romantisk design, kan du for eksempel vælge dannebrogsvinduer eller palævinduer. Det kan også være, at du er til et moderne design, og her kan et valg som sidehængte vinduer eller ovenlysvinduer være et godt valg. Mulighederne er mange, så lad dig inspirere til at foretage det rette valg for dig.

Haven

Din have omkranser dit hus og er på den måde med til at skabe både stemning og atmosfære, men også det overordnede indtryk af dit hjem. Du kan med andre ord lade indretningen af haven være medvirkende til at fuldende det look, som du går efter.

Et godt råd kan være at tage på planteskole og lade dig inspirere i forhold til dit valg af blomster og træer. Du kan dér få råd og vejledning til, hvilke typer planter der vil passe til din have, og til hvordan du passer og vedligeholder din have.

Det er ikke kun vigtigt, hvilke planter og farver du har i din have. Måden du indretter din have på, er lige så vigtig for det overordnede indtryk. Du kan tegne en plan over haven og i den forbindelse være opmærksom på, hvordan haven skal spille sammen med huset.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Prøv at tage et kritisk blik på dit tag og se, om det trænger til at blive skiftet eller blot renset og malet. Du kan også overveje, om du skal have skiftet nogle eller alle dine yderdøre. Hér kan du for eksempel begynde med hoveddøren, som er den første dør, som dine gæster møder. Alle elementerne på dit hus og i din have har en afgørende betydning for det udtryk, som din bolig giver.