Sådan gør du din webshop til en endnu større succes

Har du en webshop? Og vil du gerne have endnu flere kunder i butikken? I denne artikel vil vi give dig to gode råd til, hvordan du kan gøre din webshop endnu mere succesfuld.

To effektive metoder til at sikre dig en større succes med din webshop er ved at bruge disse redskaber: leadgenerering og ROI-beregning. Vi vil kort gennemgå, hvad leadgenerering er, hvorfor leadgenerering er vigtigt, samt hvordan du kan investere penge i at få et bureau til at hjælpe dig med leadgenerering. Vi vil også kort gennemgå, hvordan du som webshopejer kan bruge ROI-beregning til at beregne, om dine investeringer er profitable eller ej.

Optimer din webshop ved at bruge leads og leadgenerering

Der er selvfølgelig mange måder, hvorpå man kan få mere succes med éns webshop, men en rigtig effektiv metode er ved leadgenerering. For at bruge leadgenerering til at forøge trafikken til din webshop er det nødvendigt, at du for det første forstår, hvad et lead er, og hvad leadgenerering er. Det vil vi kort gennemgå her. Du kan også lære meget mere om leadgenerering ved at læse denne artikel, hvor du kan få svar på spørgsmålet: hvad er leadgenerering.

Kort fortalt er et lead en person, der på den ene eller anden måde har vist interesse for din webshop. Den bedste form for lead er en person, der har delt sine kontaktoplysninger med dig, f.eks. ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller en kundeklub. Du har personens kontaktoplysninger, og du ved, at personen er interesseret i din hjemmeside. Derfor vil personen ikke have noget imod at blive kontaktet af dig.

For at få leads skal du anvende leadgenerering. Dvs. at du skal indsamle information om de personer, der viser interesse for dit produkt eller service. Lidt mere konkret skal du sørge for, at de personer, der besøger din webshop, tilmelder sig enten nyhedsbreve, kundeklubber eller tilmelder sig konkurrencer, så de kan vinde rabatkoder. Du skal sørge for, at den potentielle kunde udfylder formularer, hvor denne oplyser dig om f.eks. sin e-mailadresse eller telefonnummer. På den måde kan du mere effektivt markedsføre dine produkter, enten via nyhedsbreve eller telefonopkald. Formålet med leadgenerering er selvfølgelig at gøre dit lead til en betalende kunde.

Beregn, om dine investeringer kaster penge af sig eller ej

Hvis du som ejer af en webshop kaster dig over leadgenerering, kan det være en god ide at investere penge i at lade et tekst- eller reklamebureau hjælpe dig. En sådan investering kan være en hjælp, men når man investerer, er det også vigtigt, at man har en fornemmelse for, hvorvidt investeringerne har kostet flere penge, end de indtjener. Det kan du beregne rigtig nemt med en såkaldt ROI-beregning.

ROI er en forkortelse for Return On Investment, og meget forsimplet er en ROI-beregning en beregning af forholdet mellem prisen på din investering og din fortjeneste. Du beregner altså, om din investering er profitabel, og på en meget overskuelig måde kan du få overblik over, hvorvidt din investering var en god ide eller ej.

Med leadgenerering og ROI-beregning kan du både få flere kunder i din webshop, og du kan få overblik over, hvorvidt dine investeringer kaster penge af sig. Som webshopejer er det to redskaber, som du utvivlsomt kommer til at få glæde af.