Få optimeret og få det bedste ud af dit firmamøde

En stor del af mange virksomheders arbejdsopgaver er at holde firmamøder. Nogle glæder sig til dem, mens andre føler, de tit er tidsspilde. Heldigvis er der råd at hente, der kan gøre, at mødet bliver effektivt hver gang, så alle mødedeltagere føler, det var deres tid værd at bruge på mødet. Men først, så klik her og find dit mødelokale, for rammerne til et godt firmamøde er det essentielle, når der skal afholdes et firmamøde.

Hvad skal mødet omhandle?

Et firmamøde kan være et sædvanligt punkt på dagsordenen hver dag eller som noget, man indleder eller slutter ugen på. Man kan dog hurtigt komme til at have en forforståelse af, hvad mødet skal omhandle, fordi man har haft tilsvarende møder hver gang. For at optimere sådan et møde, skal man have en konkret plan for, hvad mødet skal omhandle. Det kan være præcise punkter, som man skal igennem, eller det kan være at formulere en fremtidig forretningsstrategi, som der kan ende med at tage tid. Man skal have på plads forud for mødet, hvad omdrejningspunktet er, så mødedeltagerne ved, hvad målet med mødet er.

Få det bedste ud af mødet

Som det første skal man være sikker på, at mødelokalet lever op til det, mødet skal handle om. Dette gælder både, hvis man bruger ens eget mødelokale eller et eksternt. Der skal være plads til alle, måske lidt drikke og lidt at spise, og så skal teknikken virke. Der skal ikke gå tid med at ordne tekniske udfordringer. Dernæst skal alle mødedeltagere føle, at de er relevante for mødet, så de ikke føler, de bare er der for at høre med. Sørg for at engagere mødedeltagerne. Det kan være ved at give dem konkrete opgaver eller forslag, de skal bidrage til mødet med. Endvidere bør man ikke sende den slags informationer ud kort tid før mødet.

Få afviklet det gode møde

Netop ved, at alle deltagere til mødet er velforberedte og ved, hvorfor de er der, gør det mere interessant og relevant at afholde mødet. Sørg også at afsætte en tidshorisont til mødet. Dette gælder både, hvis det er et møde midt på dagen eller som afslutning på dagen. Mødet skal starte til tiden, og slutningen på mødet bør ikke strække sig mere over tid end højst et par minutter. Slut af med, at alle ved, hvad de skal have klar til næste møde. På den måde kan næste møde også komme til at foregå effektivt.