Covid-19 restriktionerne løsnes mere og mere op – godt for rejsebranchen

Covid-19 har kostet os mange penge allerede og rejsebranchen er en af de brancher der har måtte mærke hvordan det føles at være helt i knæ. Nogle har ikke klaret den mens andre har forgældet sig mere end hvad der nogensinde var regnet med ville være acceptabel. Heldigvis er der lysere tider forude.

Virksomheder især indenfor rejsebranchen har været helt i knæ

Endelig kan alle begynde at ånde lettet op igen og om nogen kan der her tale om alle indenfor rejsebranchen. Der har skulle vendes hver en øre og der er blevet hevet og strækket i alle linerne for at holde skindet på næsen. Det har kostet en del virksomheder og det er et kæmpe spørgsmål om de virksomheder der har måtte for gælde sig mere end hvad godt er overhovedet, kommer oven vande igen.

Men nu kan der endelig trækkes en dyb indånding og det store regnskab kan gøres op for at undersøge hvor der skal knokles ekstra for at komme tilbage på rette spor. Det handler ikke kun om virksomheder der har med fly eller turisme om at gøre, men mange andre virksomheder har også måtte opleve at der har været problemer med forretningsrejser pga. de mange restriktioner.

Der kan atter rejses på kryds af tværs af diverse landegrænser og forretningsmøder fra de globale virksomheder der ellers har været afholdt via. Skype eller lignende kan endelig blive til fortid. Med det er det dog vigtigt at minde alle om at der stadig er regler for indrejse til de forskellige lande.

Frisk de regler der er for indrejse op inden afrejse

Er du blevet lidt rusten i de forskellige rejser til landene så kan du få frisket op for hukommelsen på e-visa.dk. Her er der udførlig beskrivelse af hvad der kræves af visum, ESTA eller eTA når du skal rejse og du kan finde frem til de steder, hvor du kan søge om de nævnte rejsetilladelser.

Skal du til USA er der ikke nødvendigvis et krav om, at du søger om et visum. Hvis du kan opfylde alle kriterierne for at søge om et ESTA kan du let og elektronisk få din rejsetilladelse med få klik. Det tager ikke mere end 15 minutter per person at udfylde en sådan ansøgning og du vil have din tilladelse indenfor 3 dage.

På ESTA.dk kan du læse om de kriterier der skal opfyldes for at få lov til at rejse ind i USA på et ESTA. Her kan du også se at hvis du blot skal mellemlande i USA, så er der også brug for et ESTA. Det er der mange der glemmer at tage højde for og man kan derfor risikere at man bliver afvist i lufthavnen til det næste fly der var planlagt.

Gyldighedsperiode på rejsetilladelse kan udnyttes til fulde

Hvis du tidligere har fået nægtet et ESTA kan du ikke søge om et ESTA igen. Det kan her være mulighed for at søge om et visum men start med at forhøre dig hos den amerikanske ambassade i Danmark om, hvilke muligheder du har dig.

Også hvis du har været udstationeret som soldat i f.eks. Iran, vil det være nødvendigt at vende snuden forbi den amerikanske ambassade i Danmark, for hvis du har opholdt dig i bl.a. Iran indenfor perioden 2011- nu, vil du heller ikke kunne søge om et ESTA.

Har du mulighed for at kunne imødekomme alle kravene for at kunne søge om et ESTA, så sørg for at søge det i god tid. Der er mange der oplever at de kun skal vente i få timer fra de søger til at de har fået registreret en rejsetilladelse på sig, men der skal forventes en ekspeditionstid på 3 dage.

At der skal forventes en ekspeditionstid på 3 dage, betyder ikke at du nødvendigvis skal søge 4 dage inden afrejse. Du kan sagtens for god ordens skyld søge en måned før, så du er sikker på at der er helt styr på denne tilladelse.

Dit ESTA har en gyldighedsperiode på 2 år eller til dit pas skal fornyes. Kan du se at det er ved at være få måneder fra at dit pas skal, fornyes og forventer du en rejse til USA igen indenfor et par år, kan du med fordel forny dit pas inden at du søger om dit ESTA. På denne måde har du både et ESTA og en frisk pas klar og du sparer penge på ansøgningen næste gang.