Certificerede medico komponenter

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark uddanner vi historisk nogle af de bedste plastmagere i verden, og mange af de plastmagere arbejder blandt andet ved Carmo, som er leverandør af sprøjtestøbte plast- og PVC-komponenter. Virksomheden har foretaget flere bæredygtige tiltag, og anvender derfor også FN’s Verdensmål på alle niveauer af deres produktion. Nogle af de tiltag virksomheden blandt andet har taget er genbrug af overskudsmateriale i produktionen, samt nye teknologier som Additive Manufacturing, som gør det muligt at prioritere energi fra bæredygtige energikilder. Derudover så har Carmo produceret sprøjtestøbte medico komponenter med en høj kvalitet og stor sikkerhed i mange år. I artiklen herunder kan du læse om Carmo og deres sprøjtestøbning. 

Avanceret sprøjtestøbning 

Carmo har i løbet af de sidste 60 år udviklet og produceret sprøjtestøbte komponenter til blandt andet medicoindustrien. Virksomheden er verdensledende inden for sprøjtestøbning af plastkomponenter, og på deres hjemmeside www.carmo.dk giver de et indblik i hvilke services de tilbyder. Virksomheden arbejder, som tidligere nævnt i artiklen, med sprøjtestøbning i plast, hvilket er en af det mest anvendelige metoder inden for producering af plastprodukter. Når plastprodukter skal produceres føres materialet først ind i en snekke og smeltes om, hvorefter det sprøjtes ind i kaviteten og afkøles. Carmo har et meget højt tekniske niveau, og benytter robot- og vision-teknologi. Det gør, at de kan lave pålidelige medico komponenter til kritiske applikationer. Inden for medico komponenter har virksomheden et stort udvalg, alt fra dræn ventiler til slange flanger. Virksomheden udvikler og producerer deres egne produktporteføljer, og med en beliggenhed i Danmark, kan de sikre en fuld kontrol over alle processer i fremstillingen af medico komponenter. Det gør også, at de kan opretholde den høje kvalitet. Carmos medico komponenter har et ergonomisk design, hvilket gør komponenterne let håndterbar for sundhedspersonalet, når de skal anvendes. 

Dedikeret til industrien 

I årene fra 1970 har plastindustrien været i stor vækst og den danske plastindustri blev professionaliseret. Dette gav de danske virksomhederne mulighed for at vækste, hvilket også betyder at  mange plastvirksomheder i dag, er at finde på det internationale marked. Carmo har dog en konkurrencemæssig fordel, når det gælder fremstillingen af medicinsk udstyr i plast. Det skyldes, at Carmo har den anerkendte ISO 13485-certifikation. En ISO 13485 er et kvalitetsstyringssystem, der er specielt udviklet til medicinsk udstyr. Virksomheder med denne certifikation, kan derfor dokumentere deres kvalitets-ledelsesprocesser og arbejder ud fra visse standarder og kriterier, når de skal producere deres produkter. Kvalitetsstyringssystem sætter krav til renrumsproduktion, sporbarhed og dokumentation, hvilket er afgørende for at producere til medicoindustrien.