3 grunde til at investere i dine medarbejders trivsel

Som virksomhedsejer har du sikkert hørt flere tale om trivsel og hvor vigtigt det er at have fokus på, men ofte bliver det ved snakken og det kan give ubehagelige overraskelser for dig og din virksomhed at lade dette emne ligge. Her får du 3 gode grunde til hvorfor det netop er vigtigt at gøre noget ved dine medarbejders trivsel.

Det kan være en omfattende proces at undersøge medarbejders trivsel og især hvis der er tale om mange medarbejdere kan det let blive et punkt på listen over ting du som virksomheder gerne vil klare på sigt, men som ikke får lov til at fylde nu og her, da der er meget andet der skal klares. Men det er vigtigt at få lavet en arbejdspladsvurdering, for ellers risikerer du at alle de ting der netop først skal klares alligevel ikke klares.

Undgå sygedage der koster virksomheden mange penge

Første gode grund til at få undersøgt dine medarbejders trivsel er lige netop at for at undgå at tandhjulet går i stå, fordi der ikke bliver opfanget noget mistrivsel. Trives dine medarbejdere ikke vil det nemlig resultere i at der kommer sygedage.

Du vil altså opnå færre sygedage fra dine medarbejders side, når du har sikret dig at de trives på arbejdspladsen. Som virksomhedsejer ved du helt sikkert godt at en syg medarbejder koster virksomheden mange penge og det er derfor noget der helt sikkert skal undgås når det kan lade sig gøre. Det er ikke kun et tandhjul der går i stå, men muligvis også kunder der mistes.

Engagerede medarbejdere yder mere optimalt når de er i trivsel

Anden gode grund til at få foretaget en arbejdspladsvurdering hænger en smule sammen med ovenstående. Det handler nemlig om at du vil få mere engagerede medarbejdere ved at sikre at de er i trivsel og med mere engagerede medarbejdere, vil du opleve at der bliver ydet mere og bedre.

Vi ved selv hvor vigtigt det er at lave noget som vi er glade for at lave. Når vi trives med det vi laver, har vi mere overskud og vi kan få uanede kræfter frem i os, selv efter at have siddet i 8 stive timer med det samme – hvis bare det er noget der giver mening for os, så kan vi sagtens klare det og oveni købet med et smil på læben, når dagen slutter.

Lav en god investering med et godt afkast på bundlinjen

Den tredje gode grund hænger igen sammen med ovenstående – du finder flere penge på bundlinjen, når dine medarbejdere er i trivsel fordi du netop ikke lader tandhjulene gå i stå til fordel for en sygedag og du får medarbejdere der yder bedre og hurtigere end hvis de ikke trives.

Det kan muligvis i første omgang virke som mange penge at smide efter en arbejdspladsvurdering eller en APV som det også kaldes, men når der ses på bundlinjen, vil du opleve at det ikke er sådan det hænger sammen – tværtimod har du tjent penge og det er hvad der kaldes for en god investering.